written by Elen Pap

Έμπνευση και μαγειρική! Πάστα Φλώρα...

Κορίτσια μου αγαπημένα!!!

Να έχετε μια γλυκιά ημέρα σαν το γλυκό που θα μιλήσουμε σήμερα!!!

Από τη στιγμή που αποφάσισα να μείνω με τον αγαπημένο μου, έχω προγραμματίσει μία μέρα γλυκού,συνήθως μία φορά την εβδομάδα και κοντά στο Σαββατοκύριακο για να υπάρχει κάποιο γλυκό σε περίπτωση που έρθει κάποιος φίλος για καφέ ή τσάι και.....συμπάθεια!!!!
Γλυκά που προτιμώ είναι συνήθως μπισκοτοειδή,κέικ,μηλόπιτες και ενίοτε γαλακτομπούρεκο(σπεσιαλιτέ)!!!Κυρίως γιατί είναι εύκολα γρήγορα και ότι πρέπει για να συμπληρώνουν το πρωινό!!
Για αυτή την εβδομάδα έχουμε Πάστα Φλώρα, γνωστό,καλό και αγαπημένο!!!
Ψάχνοντας συνταγές στον " κυβερνοχώρο" καμία δεν μπόρεσα να ακολουθήσω με απόλυτη ακρίβεια  έκανα λοιπόν ένα μείγμα συνταγών με υλικά που είχα στα ντουλάπια μου. Το αποτέλεσμα πεντανόστιμο και το πρώτο από τα δύο ταψάκια που ψήθηκαν δεν πρόλαβε ούτε να κρυώσει.




Έκανα την Πάστα Φλώρα μου με...

1 κούπα βούτυρο ΧΩΡΙΟ
2/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά (μεσαίου μεγέθους)
2 βανίλιες
2 κουταλιές ξύσμα λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
3 κούπες αλεύρι (και λίίίγο παραπάνω)
1/2 κιλού μαρμελάδα βερίκοκο (χειροποίητη)

Χτύπησα σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά,έβαλα τα αυγά,τις βανίλιες,το ξύσμα και το χυμό λεμονιού,τη σόδα.Μετά δούλεψα με το χέρι προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι,έστρωσα τη μισή ζύμη στο ταψί και άπλωσα την μαρμελάδα μου.Με την άλλη μισή την έπλασα σε μπαστουνάκια για να κάνω τα σχέδια από την πάνω επιφάνεια! Έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα...(εγώ έχω μικρό φουρνάκι και πάντα ανεβάζω τους βαθμούς στη θερμοκρασία)

Για όσες έχετε κανονική κουζίνα 185 βαθμούς για 30' με 40' πιστεύω πως θα είναι μια χαρά!!!
Αξίζει να την δοκιμάσετε!!!





Τα λέμε κορίτσια μου!!!!

Φιλιά πολλά,πολλά,πολλά!!!

1 σχόλιο:

Aleksia είπε...

miam miam!!!!!!!!!mas anoikses tin oreksi!