written by Elen Pap

Πολύχρωμο Ριζότο με Γαρίδες & Μανιτάρια!

Κορίτσια μου αγαπημένα! Σήμερα μαγειρέψαμε ριζότο με ολόφρεσκες γαριδούλες και κόκκινες,πράσινες πιπεριές!Ελαφρύ και υγιεινό,για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας και νοστιμότατο για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους...

Τα βασικά μου υλικά:
ρύζι,γαρίδες,πιπεριές μανιτάρια και κρεμμύδι
    Υλικά που θα χρειαστείτε: 
(μερίδες 2)

500 γρ. γαρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά(ή 2 μικτές κέρατα)
3 μανιτάρια μέτρια
1 κούπα ρύζι Basmati
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)
αλάτι,πιπέρι,λίγο μαϊντανό (κατά τη δική σας βούληση)
                                                               λίγο βούτυρο(προαιρετικά)

Χρόνος μαγειρέματος: 20'-25'

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,και προσθέτουμε τις πιπεριές


μόλις μαλακώσουν και ιδρώσουν λιγάκι,






τεμαχίζουμε τα μανιτάρια σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα προσθέτουμε να τσιγαριστούν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας.



Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι,και αφού πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά.

Έπειτα αφού έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες τις προσθέτουμε στο σκεύος και βάζουμε αλάτι πιπέρι,λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει με μισόκλειστο καπάκι για περίπου 10'.

Τελειώνουμε,άν θέλουμε, ανακατεύοντας το με λίγο βούτυρο,για να γυαλίσει το ρύζι μας.

Πολύ καλό,πραγματικά!
Πρόταση σερβιρίσματος













Πρόταση σερβιρίσματος











Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Δοκιμάστε το και πείτε μου.Θα ήθελα πολύ να μάθω αν σας άρεσε.


Τα λέμε κορίτσια μου!

Φιλιά πολλά,πολλά,πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: